LF16 1eprijsMaryvanRossenberg 

Winnende foto Limburg Foto 2016,
fotograaf: Mary van Rossenberg

Vrijdag 21 oktober werd de fotomanifestatie Limburg Foto officieel geopend. Eén van de onderdelen van de manifestatie is de fotowedstrijd Limburg Foto. In het kader van die wedstrijd werden door Limburgse vrijetijdsfotografen circa 500 fotowerken ingezonden. De prijswinnende foto’s werden afgelopen vrijdag tijdens de opening bekendgemaakt. In het gebouw van de Media Groep Limburg in Sittard riep jurylid Theo Derksen onder grote publieke belangstelling de foto van Mary van Rossenberg uit tot winnaar. De winnende foto en ruim 100 andere foto’s zijn nog t/m zondag 30 oktober a.s. te zien tijdens de foto expositie Limburg Foto bij de Media Groep Limburg (Mercator 3) in Sittard. De expo is voor iedereen gratis toegankelijk.

Mary van Rossenberg is lid van Fotokring Echt. De jury roemde vooral het lef om een vol beeld te presenteren waarbij het oog van de voorgrond naar de achtergrond wordt geleid en waardoor er veel te beleven valt. ‘Een venster op de wereld alsof de wereld, bijna zonder mensen, als een stroom aan ons voorbij trekt’.

LF16 2eprijsJulesRomans LF16 3eprijsAndreHilkens

(links) 2de prijs Limburg Foto 2016, fotograaf: Jules Romans / (rechts) 3de prijs Limburg Foto 2016, fotograaf André Hilkens

 De tweede prijs van Limburg Foto ging naar Jules Romans van AFV het Motief uit Heerlen. ‘Een bijzondere compositie waarbij wat zich buiten het beeld afspeelt doorloopt in het beeld. Je oog wordt van het ene object naar het andere meegenomen en zo het beeld in getrokken.’ De inzending van André Hilkens, lid van Fotoclub Sittard, eindigde op de derde plaats. Bij dit beeld was de jury onder de indruk van de verstilling, de contemplatie en kleurstelling: ‘Een beeld als een spiegel naar de ziel’.

De jury heeft uit de circa 500 ingezonden foto’s een selectie gemaakt van ongeveer 100 werken van Limburgse amateurfotografen die, in clubverband of individueel, lid zijn van de Afdeling Limburg van de Fotobond. Deze foto's maken deel uit van de expositie Limburg Foto. Tijdens die expositie zijn ook de negen prijswinnende fotoseries van de Limburgse fotowedstrijd ‘5-met-samenhang’ 2016 te zien, de wedstrijd die als opstap dient naar Foto Nationaal, een fotosalon van de landelijke Fotobond met het beste fotowerk van Nederlandse vrijetijdsfotografen. De foto-expositie is te bezoeken van 22 t/m 30 oktober in de entreehal van de Media Groep Limburg in Sittard. Op werkdagen tijdens kantooruren en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De exposities zijn gratis toegankelijk.

Naast de foto exposities worden in het kader van de fotomanifestatie Limburg Foto op zaterdag 22 oktober drie lezingen georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Achtereenvolgens zullen Marijn Heuts, Bas Losekoot en Ellen Kooi aan de hand van beelden over hun werk vertellen.
Kijk voor een overzicht en beschrijving van de lezingen op www.fotobondlimburg.nl of www.hklimburg.nl/limburgfoto.

 

Eervolle vermeldingen zijn er voor:

Fotokring Geleen Piet de Wit Barbara
AFV het Motief Henk Debets -
FK Midden Limburg Geert Nooij Koningin - Keuring OLS 2015
FC Venlo Peter van der Schans Look into my eyes
FC Abedia Maja Frins -Thonon Jongen bij raam
FK Stein Reinier Mertens Levels
FC Voerendaal Emile Bosch Schakers
FG Horst a/d Maas Hub Vermeeren Enjoy green, yellow en red
FC Vossenvuur Guus Janssen Shadows

 

Klik hier voor Juryrapport en de winnaars en eervolle vermeldingen LF 2016