Lianne Peters wint Limburg Foto 2018


k1eprijs LF2018 Lianne Peters

Prijswinnende foto van Limburg Foto 2018, fotograaf Lianne Peters

Op vrijdag 28 september jl. werd in Kunstencentrum Venlo de fotomanifestatie Limburg Foto geopend. Er zijn foto's van de tweejaarlijkse wedstrijd voor vrijetijdsfotografen bekendgemaakt. Juryvoorzitter Tom Meerman riep onder grote publieke belangstelling de foto van Lianne Peters uit tot winnaar. Deze en 99 andere foto's zijn nog t / m woensdag 24 oktober te zien in Kunstencentrum Venlo. Daarna verhuist de expositie naar Ligne in Sittard. De expositie is daar te zien van vrijdag 26 oktober t / m 11 november. De expositie van Limburg Foto is voor iedereen gratis toegankelijk.

Uit de circa 400 ingezonden foto's van Limburgse fotografen die, in clubverband of individuel, cover zijn van de Fotobond Afdeling Limburg, selecteerde de jury ongeveer 100 werken voor de expositie van Limburg Foto. Tevens selecteerde de jury de drie prijswinnende foto's. De foto van Lianne Peters, lid van Fotokring Echt, werd bekroond met de eerste prijs. ' Fotograferen is ook' maken '. Hier heeft de fotograaf twee elementen bewust voor de camera samengebracht, met in de hoofdrol een moeilijk bestuurbaar onderwerp. Dat de fotograaf dit zo fijn bijeengebracht heeft uitgewisseld, verdient een pluim. De nabewerking verhogen de stemming bijzonder! ' , aldus de jury.

  

k2eprijs LF2018 Monique Frederickx k3eprijs LF2018 Peter Lambrichs
2 de  prijs Limburg Foto 2018, fotograaf Monique Frederickx 3 de  prijs Limburg Foto 2018, fotograaf Peter Lambrichs

 

De tweede prijs van Limburg Foto naar naar Monique Frederickx van Fotokring Echt. Motivatie van de jury: ' Fotograferen is schrijven met licht. Dat is hier in optima forma te zien. De sfeer van het licht, de kleur en de schaduwlijnen leveren een perfecte compositie op. Goed om te kijken. '

De derde prijs van Limburg Foto 2018 ging naar Peter Lambrichs van Fotoclub Voerendaal. Motivatie van de jury: ' De muis is gevangen in een moment met een prima kader. Je kunt dit niet voorspellen, maar je kunt er ook voor instaan ​​als de kans zich voor doet. Daar wordt de kwaliteit van de fotograaf, en daar wordt de winst gemaakt. '

Eervolle vermeldingen waren er voor:

   
 Jean Pierre Cremers - Fotof Limburg  Marcel Hakvoort - AFV Blerick
 
 Lianne Peters - Fotokring Echt  Vivian Beks - FotoKring Stein

 


Juryrapport Limburg Foto 2018

De jury is blij verheugd over het hoge niveau van de foto's. Al bij de eerste blik toont weinig werk zich onder de maat. Een voor het publiek interessante expositie ligt in het verschiet. De verscheidenheid van onderwerpen is en lust voor het oog.

Wat wel opvalt is dat veel werk goed opgebouwd is, maar dat in het algemeen aan de veilige kant is gefotografeerd. Op zijn zones komen veel aan regels en zijn de hele zorginstellingen. Mooi is het allemaal zeker wel en de jury complimenteert de afdeling met de kwaliteit van de inzendingen.

De expositie toont een breed beeld van de fotografische thema's.

De foto's die speciaal zijn onderscheiden konden op unanieme instemming van de jury rekenen. Ook raken is verscheidenheid van genres gebleken.

Tom Meerman, voorzitter jury Limburg Foto 2018.


 

Klik hier voor enkele foto's van de opening in Venlo.

Voor de volledige lijst van de exposanten klik hier .`

Op 1 oktober 2018 stond in 'de Limburger' een artikel over de opening van LF2018 (klik hier voor een pdf)