Fotobond Limburg

M.i.v. 1 januari 2020 heeft de Fotobond Limburg een nieuwe afdelingspagina bij de landelijke Fotobond.

Op deze oude website verschijnen geen actuele bercihten meer.
Wel staat hier nog informatie uit voorbije jaren, o.a.:
- het archief met alle afdelingsbulletins uit de period 2010 - 2019,
- de uitslagen van fotowedstrijden met fotoalbums.

 URL

Nieuwe website / afdelingspagina Fotobond Limburg: https://fotobond.nl/afdelingen/Limburg/ 

Oude website : https://www.fotobondlimburg.nl/index.php

 

Foto Online is een laagdrempelige wedstrijd waaraan alle leden van de Fotobond mogen deelnemen. Dit keer leverde het meer dan 1000 inzendingen op, waarvan er 104 waren van Limburgse clubleden en persoonlijke leden.

De juryleden Esther Vertelman, Gerard Hol en Marty Hermans hebben alle  ingezonden foto's gewaardeerd met een score en daarbovenop hebben ze 48 inzendingen bekroond met een sticker (21x brons, 5x zilver en 1x goud.)

Van de Limburgse inzendingen kregen maar drie leden een sticker.

De gelukkigen zijn:

Jac Goldsmits van fotoclub Echt, Marcel Ohlenforst van Fotoclub de Sluiter en Geert Noy, die persoonlijk lid is.

Hieronder hun foto's.

MF

BRONS voor Jac Goldsmits fotoclub Echt (24 punten)

MO

 BRONS voor Marcel Ohlenforst fotoclub de Sluiter Maasbracht (23 punten)

BRONS voor Geert Noy, persoonlijk lid (24 punten)

De volledige uitslag staat op de landelijke website van de  fotobond.

De lijst met alle deelnemers en hun score kan via deze link worden gedownload.

 

Zie ook het bijgewerkte album van Foto Online met de foto's die een sticker kregen.

Momenteel doen Hans Hoenjet (oud-journalist NRC Handelsblad en HP/DeTijd) en Frank Hoenjet (conservator moderne kunst Museum Helmond) onderzoek naar de mogelijkheid van een fotoboek over het massatoerisme in het Valkenburg van de jaren ’50 tot eind jaren ’80. Ze hebben vooral belangstelling voor staaltjes van typische ‘straatfotografie’ en niet zozeer voor de welbekende toeristische plaatjes.

Heeft u dergelijke foto’s in uw bezit of kent u collecties die aan het criterium ‘straatfotografie in Valkenburg tussen 1950 en 1990’ beantwoorden? Neem dan contact met hen op via mailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Namens de samenstellers alvast hartelijk bedankt!


 

 

 


Aankondiging

Website Fotobond Afdeling Limburg stapt over!

Actuele informatie over allerlei fotografieonderwerpen op een veilige manier aanbieden aan alle fotoclubs in Limburg. Dat is het doel van onze website www.fotobondlimburg.nl. Om dit blijvend te kunnen doen, hebben we als bestuur van de Fotobond Afdeling Limburg ervoor gekozen vanaf 1 januari 2020 hiervoor de afdelingspagina op de landelijke website (www.fotobond.nl) te gebruiken. Het gebruik van deze pagina is gratis, biedt de benodigde veiligheid en op deze manier presenteren de afdelingen van de Fotobond zich op dezelfde manier.

Onze huidige website komt hierdoor per 1 januari 2020 te vervallen. De domeinnaam blijft wel bestaan. Via die domeinnaam kom je straks op de afdelingspagina terecht. Natuurlijk kun je ook via de landelijke website naar de afdelingspagina van Fotobond Limburg klikken. Dat kan nu ook, kijk maar eens op https://fotobond.nl/over-fotobond/afdelingen-en-clubs en kom op die manier nu nog op onze huidige website terecht.

Op de achtergrond wordt op dit moment hard gewerkt aan het overzetten van de informatie om deze per 1 januari 2020 via de landelijke website te kunnen aanbieden. Dit gebeurt door een overdracht van de huidige webredactie aan de nieuwe webredactie. Vanwege deze overstap zal vanaf november er géén Afdelingsbulletin en Foto van de Maand meer verschijnen. De huidige webredactie beëindigt haar taken eind 2019 en we bedanken hun voor hun jarenlange inzet om de website actueel te houden.

Bestuur Fotobond Afdeling Limburg

november 2019.

Ook Fotogroep F8 uit Roerdalen heeft haar website vernieuwd.
Het internetadres is: http://fotogroepf8roerdalen.nl/.