logoeuregio nl Euregionale Fotowedstrijd 2017 logoeuregio du

 

Het Huis voor de Kunsten Limburg, de Fotobond Afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse Fotokringen vzw en  het Deutscher Verband für Fotografie Rheinland organiseren in 2017 wederom een Euregionale Fotowedstrijd en -exposite.

Het thema van de Euregionale Fotowedstrijd 2017 is:

(OVER)BRUGGEN

Vrijetijdsfotografen uit Nederlands-Limburg, Belgisch-Limburg en het Rheinland worden in het kader van de Euregionale Fotowedstrijd uitgedaagd om individuele foto’s of een fotoserie in te zenden over het thema ‘(over)bruggen’. Het thema gaat over architectonische verbindingen over wegen, water en dalen, maar ook (met name) over het verbinden van individuen en bevolkingsgroepen, culturen, religies etc. In een tijd dat onze samenleving en het gemeenschapsgevoel steeds meer onder druk komen te staan als gevolg van de vluchtelingencrisis, terreurdreiging, politieke ontwikkelingen op zowel nationaal als internationaal niveau, is de behoefte om de saamhorigheid te vergroten en verschillen te overbruggen sterker dan ooit. De organisatie van de fotowedstrijd daagt fotografen uit om hiermee aan de slag te gaan.  

De wedstrijd staat open voor vrijetijdsfotografen die zijn aangesloten bij fotoverenigingen die deel uitmaken van de Fotobond Afdeling Limburg, Deutscher Verband für Fotografie Rheinland en Verbond van Limburgse Fotokringen of individueel lid zijn van een van deze fotobonden.

Uit alle inzendingen worden 50 individuele foto’s en 10 fotoseries geselecteerd voor de foto-expositie die zowel in Nederlands-Limburg, Belgisch-Limburg als het Rheinland te zien zal zijn. Bij de beoordeling van de foto’s zal de jury vooral aandacht hebben voor de wijze waarop het thema tot uitdrukking is gebracht, met oog voor de inhoudelijke en fotografische kwaliteit van de inzendingen.

Voor meer informatie over de Euregionale Fotowedstrijd verwijzen we u naar de website www.hklimburg.nl/euregionalefotowedstrijd en www.fotobondlimburg.nl. Ook kunt u contact opnemen met de contactpersoon van het Huis voor de Kunsten Limburg of van Fotobond, Afdeling Limburg:

Huis voor de Kunsten Limburg
Consulent Film & Fotografie
Patricia Peters

T:       +31 (0)475 399 278
E:      This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fotobond, afdeling Limburg
Bestuurslid Wedstrijden & exposities
Peter Lambrichs

T:       +31 (0)45 575 10 72
E:       This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Downloads:
- Wedstrijdreglement (.pdf)
- Inschrijfformulier (.doc)

 

 

Prijswinnaars Euregionale Fotowedstrijd 2015

1ste prijs individueel

What now?
van René Duchateau (B)

1ste prijs series

Einde van een tijdsperk
van Jan van Soest (NL)


euregio2017