FKZL2017b

 

Het dreigt bijna traditie te worden, in de goede zin des woordes, het fotokollektief FKZL opent het nieuwe expositie seizoen weer, met hun jaarlijkse foto tentoonstelling, en wat voor een…

Enkele jaren geleden nog vanuit de roemruchte campus in Kerkrade, waar ze plotseling wegens ernstige bouwmiskleunen moesten vertrekken, en nu alweer enkele jaren op een wellicht nog betere locatie, namelijk het voormalige postkantoor in Kerkrade.

Een schitterende locatie met veel flair, functionele goed uitgelichte expositie borden, maar wat nog veel belangrijker is, elk jaar opnieuw weer veel verassende en unieke foto’s.

De voorzitter van FKZL, Ruud Glasbergen, benadrukte in zijn openingswoord, dat hier duidelijk sprake is van een foto kollektief , er wordt hier niet gewerkt aan opdrachten of thema’s, maar waar ieder zijn eigen ding mag en kan doen, waardoor bijna iedereen zich kan toe leggen en uit leven aan zijn specifieke onderwerpen op zijn eigen karakteristieke wijze, en zo ontstond er een heel gevarieerde tentoonstelling.

Ter illustratie wil ik u graag, middels enkele fraaie beelden, uitdagen om toch nog deze bijzondere expositie te gaan bezoeken in Kerkrade, De expositie is alleen in het weekend geopend zijn van 12:00 tot 17:00 op: – Zaterdag 23 september – Zondag 24 september – Zaterdag 30 september – Zondag 1 oktober.

Bovendien zal Koen Verjans op vrijdag 22 september een lezing geven over zijn kijk op fotografie aanvang 20.00 uur.

 

loek

Loek Laudy, staalconstructie's met veel reflectie's, lijnen en weerspiegelingen, mede doordat het op aluminium geprint was gaf het een verassend effect aan deze puike serie

marc

Door zijn afwijkende benadering onstaat in de markante onder water foto's van Marc Reubsaet een vreemdsoortig beeld, dat op je netvlies blijft hangen

 

IMG 20170915 195850

Dit excentrieke beeld van Jack Burger vertelt zonder woorden een van de intiemste verhalen.

 

gotwin

Gotwin van Bergen op zoek naar een stemming, uitdrukking, een bepaald iets wat de geest onthullt van de persoon die we fotograferen. Als jager jaagt hij op schoonheid, op zoek naar levendigheid en die ene vonk.