Fotografie als afspiegeling van hedendaagse, maatschappelijke ontwikkelingen

De Fotobond Afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse Fotokringen, het Deutscher Verband für Fotografie Rheinland en het Huis voor de Kunsten Limburg organiseren in 2017 wederom een Euregionale Fotowedstrijd en -expositie. Vrijetijdsfotografen uit Nederlands-Limburg, Belgisch-Limburg en het Rheinland worden in het kader van de Euregionale Fotowedstrijd uitgedaagd om foto’s in te zenden over het thema (OVER)BRUGGEN.

Het thema gaat niet alleen over architectonische verbindingen over wegen, water en dalen, maar ook (met name) over het verbinden van individuen en bevolkingsgroepen, culturen, religies etc. In een tijd dat onze samenleving en het gemeenschapsgevoel steeds meer onder druk komen te staan als gevolg van de vluchtelingencrisis, terreurdreiging, politieke ontwikkelingen op zowel nationaal als internationaal niveau, is de behoefte om de saamhorigheid te vergroten en verschillen te overbruggen sterker dan ooit. De organisatie van de fotowedstrijd daagt fotografen uit om hiermee aan de slag te gaan.

De fotowedstrijd staat open voor vrijetijdsfotografen die lid zijn van de Fotobond Afdeling Limburg, Deutscher Verband für Fotografie Rheinland en Verbond van Limburgse Fotokringen. Nederlandse vrijetijdsfotografen die willen deelnemen aan de fotowedstrijd kunnen van 25 september t/m 2 oktober a.s. hun foto’s afgeven bij het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond.

Uit alle inzendingen worden uiteindelijk 50 losse foto’s en 10 fotoseries geselecteerd voor de Euregionale foto-expositie.
De exposities zijn:
- van 5 t/m 26 november a.s. in Schloss Rheydt in Mönchengladbach,
- van 1 t/m 23 december in Gemeenschapscentrum Tentakel in Zonhoven en
- van 14 januari t/m 18 februari 2018 in het Limburgs Museum in Venlo.

Tijdens de officiële opening op 5 november worden de beste foto inzendingen bekroond met een prijs.

Kijk voor meer informatie over de Euregionale Fotowedstrijd op www.hklimburg.nl/euregionalefotowedstrijd.